Home > Onderwerpen > Onderwerp
Benefits en Design

Kunststof speelt een grote rol in verpakkingen. Bij transportverpakkingen is kunststof overal te vinden, bijv. pallets, kratten, bakken en krimp- of rekwikkelfolie. Bij consumentenproducten is een op de twee verpakt in kunststof. Naar schatting maakt meer dan 90% van alle verpakkingen gebruik van kunststof. 

De keuze voor kunststof is niet vreemd. Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor kunststof verpakkingen:

 • Ontwerpvrijheid
  De ontwerpvrijheid met kunststof is groot. Bijna alles is mogelijk: hoekige of ronde vormen, harde of zachte materialen, een ruw of juist glad oppervlak. Bovendien zijn de meeste kunststoffen goed te bedrukken.
   
 • Functionaliteit
  Kunststof als verpakkingsmateriaal kan geheel nieuwe functionaliteiten toevoegen. Een kunststof verpakking kan bijvoorbeeld de houdbaarheid van versproducten verlengen door stoffen te absorberen of toe te voegen. Is de afbreekbaarheid van de verpakking een eis, dan is de keuze voor biodegradeerbare kunststoffen een alternatief.
   
 • Licht
  Kunststoffen zijn licht van gewicht. Dat komt de hanteerbaarheid van verpakte producten ten goede en zorgt voor minder energieverbruik tijdens het transport van producten. 
   
 • Onbreekbaar
  Kunststoffen zijn nagenoeg onbreekbaar. Kunststof verpakkingen beschermen goed, waardoor er amper producten te niet gaan. 
   
 • Hygiëne
  Kunststof maakt het mogelijk om levensmiddelen op hygiënische wijze te verwerken. De wettelijke eisen voor kunststoffen in contact met voedsel zijn streng.
   
 • Voordelig
  Kijkende naar de kosten per verpakking, dan komt kunststof er als verpakkingsmateriaal zeer voordelig uit. De productiekosten per kunststof verpakking zijn laag. 

Snel naar
Er zijn op dit moment geen links om weer te geven.
Nieuws Meer nieuws
Er zijn op dit moment geen berichten om weer te geven.
Agenda Naar agenda
Er zijn op dit moment geen agendapunten om weer te geven.