Account aanvragen

Oosterwolde Plastic Industrie viert tienjarig jubileum

In mei viert het Friese Oosterwolde Plastic Industrie (OPI) het tienjarig bestaan. De producent levert polyethyleen verpakkingen en folie voor uiteenlopende producten in diverse markten: van roomboter-grootverpakking tot bedrukte tijdschriftenfolie. OPI maakt sinds 2010 onderdeel uit van de Oerlemans Packaging Group. 

De specialiteiten van OPI zijn het produceren van LDPE (Low Density PolyEthyleen) en zeker ook HDPE (High Density PolyEthyleen) folies in zowel mono als coex (meerlaags) varianten. Bekende toepassingen zijn vleesverpakkingen, vellen, hoezen, zakken, tijdschriftenfolie, afvalzakken en waszakken. Bedrukte afvalzakken en waszakken maakt het bedrijf via een efficiënte techniek met moderne en snelle machines, waarbij de folie in één procesgang geproduceerd, bedrukt en afgewerkt wordt. Beide soorten zijn uitstekend te recyclen.

De coronacrisis biedt nog geen ruimte voor het jubileumfeest op korte termijn, maar directeur Rick de Jonge blikt nu al met een trots gevoel terug: "Met name de acties die we nemen op het gebied van maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben aan de groei bijgedragen. In de huidige wereld is het leveren van alléén een technisch deugdelijk product geen garantie meer tot continuïteit van de onderneming. Daarnaast zetten wij onze focus voor doorontwikkeling van gerecycled, biobased en biologisch afbreekbare folie verder door. Goede én duurzame producten ontwikkel je samen! Die manier van werken willen we ook in het nieuwe decennium verder uitbouwen."

« Terug naar vorige pagina

Contact

Loire 150 – Castellum
gebouw C - Synthesium
2491 AK Den Haag
Postbus 420
2260 AK Leidschendam

Tel. 070-444 06 60
info@nrkverpakkingen.nl


     


© NRK Verpakkingen 2020