Account aanvragen

Voor Knapzak is afval scheiden al 25 jaar een makkie

In mei 2020 bestaat het afvalscheidingsbedrijf Knapzak Benelux BV in Tilburg alweer 25 jaar. Een jubileum dat vanwege de coronacrisis nu niet uitbundig gevierd kan worden, maar wel de nodige aandacht verdient.

Het Knapzaksysteem – plastic bedrijfsafval simpel en efficiënt inzamelen
Folie-inzameling voor bedrijven bestond wel in de jaren ’90, maar dat kon stukken beter. Daarom begon Knapzak In 1995 met de doelstelling meer folie schoon in te zamelen in Nederland en België. In eerste instantie gebeurde dat vooral in de bouwsector, maar later ook bij grote supermarktketens, winkels, tuin- en distributiecentra.

Het inzamelen gebeurde toen en nu nog steeds met het populaire Knapzaksysteem: een metalen bruisframe (de Knaphouder) met daarin een transparante zak (de Knapzak). Vanwege de doorzichtigheid van de zak is het ingezamelde afval meteen te controleren. Dit systeem is zowel simpel als efficiënt.

Knapzak à la Knapsack
Het Knapzaksysteem werd vooral in Nederland en België gebruikt, maar gaandeweg werd ook in Frankrijk het apart inzamelen van plastic afval belangrijker. Vanaf 2004 is Knapzak ook op de Franse markt actief en is de afzet in Frankrijk zelfs gestegen tot 50%, dus een belangrijke markt voor Knapzak.

Uitbreiding assortiment
Het assortiment is in de loop der jaren ook fors uitgebreid. Behalve Knaphouders en Knapzakken in de formaten 60 tot en met 2500 liter, is het assortiment uitgebreid met andere productgroepen. Bijvoorbeeld afvalscheidingsbakken om naast plastic ook andere afvalsoorten in te zamelen. Ook vuilnis-, container-, palletbox en biozakken zijn in het assortiment opgenomen.

Toekomst
De (plastic) afvalberg zo klein mogelijk houden en een steentje bijdragen aan een schonere wereld. Daar zet Knapzak Benelux BV zich helemaal voor in door het scheiden van afval makkelijk te maken. Voor magazijnmedewerkers, horecamedewerkers, kleinschalige en grote bedrijven, scholen, sportverenigingen, festivalgangers enzovoort. Kortom: voor iedereen.

Bekijk hier de tijdlijn van de afgelopen 25 jaar


« Terug naar vorige pagina

Contact

Loire 150 – Castellum
gebouw C - Synthesium
2491 AK Den Haag
Postbus 420
2260 AK Leidschendam

Tel. 070-444 06 60
info@nrkverpakkingen.nl


     


© NRK Verpakkingen 2020