Account aanvragen

Kunststofindustrie en waardeketen omarmen circulaire economie

De Europese kunststofindustrie en waardeketen hebben op 11 december 2018 de status van hun vrijwillige betrokkenheid en toezegging voor een duurzamere kunststofindustrie gepresenteerd. Dat gebeurde tijdens de eerste editie van het jaarlijks terugkerende evenement 'The EU Plastics Industries – Towards Circularity', waar dertien organisaties uit de hele kunststofwaardeketen bij betrokken waren. 

Na een openingsspeech van Elżbieta Bieńkowska, EU-commissaris voor Interne Markt, Industrie, Ondernemerschap en MKB, hadden de verschillende sprekers één gemeenschappelijke boodschap: de Europese kunststofindustrie en waardeketen omarmen de circulaire economie. Zij beschikken over een uitgebreid en ambitieus pakket van vrijwillige maatregelen om de 'loop voor kunststoffen' te sluiten. Alle toezeggingen worden gemonitord en de industrie is klaar om in nauwe samenwerking met autoriteiten en andere belanghebbenden te zorgen dat de doelen worden bereikt.

Het bereiken van deze ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen is echter niet alleen afhankelijk van de industrie, maar vereist de steun van nationale autoriteiten, Europese wetgevers en consumenten. Meer inzameling en betere sortering zijn nodig om de recycling te vergroten en meer recyclaat in nieuwe producten op te nemen. Vertegenwoordigers van de industrie hebben ook van de gelegenheid gebruikgemaakt om te waarschuwen voor de negatieve gevolgen van de voorgestelde richtlijn inzake eenmalig gebruik van kunststoffen, zowel voor bedrijven, de Europese werkgelegenheid als de mogelijk onbedoelde negatieve milieueffecten.

Lees het volledige Engelstalige persbericht

« Terug naar vorige pagina

Contact

Loire 150 – Castellum
gebouw C - Synthesium
2491 AK Den Haag
Postbus 420
2260 AK Leidschendam

Tel. 070-444 06 60
info@nrkverpakkingen.nl


     


© NRK Verpakkingen 2019