Account aanvragen

    

Agenda

Er zijn geen documenten voor dit thema.

Ga snel naar:

 

 

 

Leven Lang Leren noodzaak voor verduurzaming verpakkingssector

“Méér studenten in het reguliere onderwijs opleiden en veel actiever stimuleren dat werknemers zich continu blijven bijscholen op verpakkingsgebied. Alleen zo kunnen we in Nederland op verpakkingsgebied duurzaam onze milieudoelstellingen halen.” Dit stelt Michaël Nieuwesteeg van het NVC Nederlands Verpakkingscentrum in een landelijke krantenbijlage, terwijl de verpakkingssector zich opmaakt om de komende jaren een aantal grote uitdagingen aan te pakken.

Tevens zijn de voorbereidingen gestart voor de 5e jaarlijkse conferentie over HRM en skills development in verpakken (Future of Business Education in Packaging, FBEP). Die wordt gehouden op donderdag 14 maart 2019 in Boston, Massachusetts (VS).

Power to the People
Verpakken is het tijdelijk integreren van een externe functie en een product om het gebruik van het product mogelijk te maken. Nederland doet het zo’n duizend keer per seconde. Dat zijn volgens de NVC-voorman even zoveel kansen om het duurzamer te doen. Bij duurzame ontwikkeling denkt het NVC aan de drie-eenheid People, Planet en Profit. Planet betreft het Milieu, Profit het Geld en People, dat zijn de mensen. Die laatste groep is niet alleen een oorzaak van milieuproblemen, maar moet in de visie van de vereniging uit Gouda ook de oplossing kunnen bieden, op basis van hun kennis, kunde en vaardigheden. Naast milieuproblemen zijn er nog talloze andere uitdagingen in onderlinge samenhang op te pakken, aldus het NVC. Zo gaat het verpakken een belangrijke rol spelen in onder meer het verbeteren van de zorg, het ondersteunen van een verantwoorde consumptie, het duurzaam verder laten groeien van de e-commerce en – last but not least – het creëren van nieuwe, effectievere supply chains. Een Leven Lang Leren door de kenniswerkers in de distribuerende handel, alsmede bij gebruikers en leveranciers van verpakkingen is daarvoor essentieel.

Lees meer:


« Terug naar vorige pagina

Contact

Loire 150 – Castellum
gebouw C - Synthesium
2491 AK Den Haag
Postbus 420
2260 AK Leidschendam

Tel. 070-444 06 60
info@nrkverpakkingen.nl


     


© NRK Verpakkingen 2019