Account aanvragen

    

Agenda

Er zijn geen documenten voor dit thema.

Ga snel naar:

 

 

 

Terugblik inspirerend Directeurendiner Kunststofketen

NRK Verpakkingen en NRK PVT Kunststofverwerkers kijken terug op een zeer geslaagd Directeurendiner. Op deze prachtige zomerse 20 juni was het goed toeven in de wintertuin van Kontakt der Kontinenten. Het centrale thema was deze editie 'Opleiden en uw nieuwe werknemer: De Millennial'. Inspirerend waren de onderlinge gesprekken en de presentatie van onze jongste directeur, Kenrick van Hoek van Batelaan Kunststoffen. 

Hoe geef je leiding aan millennials? Kenrick van Hoek heeft zijn oudere collega’s een prikkelende en spraakmakende pitch gegeven over de werknemer van de toekomst: de millennial. Wat drijft deze nieuwe werknemers, hoe krijg je ze binnen, wat tekent deze groep? Bekijk het filmpje voor een korte impressie.


Aandacht voor ROC's
We horen het vaak terug van onze leden. Het verkrijgen van goed en geschoold personeel wordt een steeds grotere uitdaging. Deze avond is onder andere ook stilgestaan bij het 12,5 jarig bestaan van de NRK Examencommissie. Sinds de start zijn inmiddels ruim 2.000 erkende diploma's uitgereikt. De opleidingsinstituten VAPRO, Mikrocentrum en STODT waren aanwezig in Soesterberg. Zij hebben een vurig pleidooi gehouden om bedrijven te wijzen op de belangrijke rol van ROC's. Door nu aandacht aan deze opleidingen te besteden, kunnen we als branche de instroom van leerlingen vanuit deze scholen versterken.

Wat doet de NRK Examencommissie?
Vakgerichte opleidingen bestonden al, maar uniformiteit in inhoud, niveau en kwaliteit ontbrak. De NRK stelde 12,5 jaar geleden landelijke normering ten doel en richtte een examencommissie op met examenleverancier VAPRO, Mikrocentrum, Poly Knowledge, STODT en SORK. Deze commissie stelt sindsdien de competentieprofielen en leerdoelendocumenten op waaraan de NRK-erkende instituten, opleidingen en examens moeten voldoen en bewaakt de kwaliteit. Het resultaat is een professionele opleidings- en examenstructuur voor de rubber- en kunststofindustrie. 


Deze NRK Onderwijsspecial is eind 2015 uitgegeven ter gelegenheid van het tien jarig bestaan.

« Terug naar vorige pagina

Contact

Loire 150 – Castellum
gebouw C - Synthesium
2491 AK Den Haag
Postbus 420
2260 AK Leidschendam

Tel. 070-444 06 60
info@nrkverpakkingen.nl


     


© NRK Verpakkingen 2019