Oerlemans Plastics lanceert twee innovatieve verpakkingen

Oerlemans Plastics heeft onlangs twee nieuwe verpakkingen gelanceerd. TechnoBAR als een zevenlaags barrièreverpakking voor levensmiddelen en dierenvoer, waardoor de gasdichtheid gewaarborgd is. Daarnaast is samen met grondstofleverancier Braskem en enkele potgrondproducenten een biobased verpakking voor potgrond ontwikkeld.

Tijdens het verpakken met TechnoBAR wordt de lucht uit de zak gehaald en CO2 toegevoegd. Ziektekiemen blijven hierdoor uit de zak en smaak en geur blijven behouden. Het materiaal TechnoBAR zorgt voor de nodige stijfheid in de verpakking en geeft een luxe uitstraling. Doordat de verpakking uitgevoerd kan worden met een afgeschuinde bodem, blijft geen restmateriaal in de zak achter. 

 

 

 

 

De nieuwe biobased verpakking voor potgrond is gebaseerd op 40% plantaardige grondstoffen (PE uit suikerriet). Deze verpakking heeft een lagere milieu-impact en is 100% recyclebaar. Bovendien is het geschikt voor het lang bewaren van compostachtige producten, zonder dat deze zelf composteren of afbreken. Oerlemans is al sinds 1992 bezig met het ontwikkelen van biobased verpakkingen en folies. De biobased grondstoffen welke gebruikt worden voor de potgrondverpakkingen, zijn bekend onder de naam 'I’m green'. Dit staat voor plantaardig gebaseerde grondstoffen gemaakt uit suikerriet. Deze grondstof is hernieuwbaar. 


Meer informatie op de website:


« Terug naar vorige pagina

Contact

Loire 150 – Castellum
gebouw C - Synthesium
2491 AK Den Haag
Postbus 420
2260 AK Leidschendam

Tel. 070-444 06 60
info@nrkverpakkingen.nl


     


© NRK Verpakkingen 2018